Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Radončić: Iduće sedmice odgovor na poziv iz SDA

SARAJEVO Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić izjavio je da će ova stranka, nakon vrlo turbulentnih odnosa u predizbornoj kampanji, naredne sedmice održati sjednicu predsjedništva i odgovoriti na poziv SDA da zajedno formiraju vlast na entitetskom i nivou BiH.

Radončić smatra da “SDA ovog puta, zaista, želi da proširi patriotski blok i da je spremna na kadrovske ustupke”.

“Bakir Izetbegović i ja smo već imali dva duža sastanka, vrlo smo strpljivo i detaljno, uz očekivani državnički pristup, razmotrili mnoge aspekte krize u BiH i vjerujem da možemo nastaviti u tom pravcu”, naveo je Radončić.

On kaže da mu se čini da se ulazi u finale koalicijskih odnosa koji bi trebalo da idu u korist svih, a najviše u korist deblokade sadašnje situacije i toliko potrebnog relaksiranja odnosa.

“I, što je najvažnije, snažnog socio-ekonomskog iskoraka za koji postoje odlični finansijski preduslovi”, rekao je Radončić za portal Klix.ba.

Stranka demokratske akcije uputila je poziv Demokratskom frontu i Savezu sa bolju budućnost da zajedno formiraju vlast na entitetskom i nivou BiH, potvrdio je danas potpredsjednik SDA Safet Softić.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button