Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Čović s Nelsonom: "Neophodne izmjene Izbornog zakona"

MOSTAR – Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas je u razgovoru sa ambasadorom SAD u BiH Erikom Nelsonom naglasio neophodnost izmjene Izbornog zakona BiH.

Čović je ukazao da te izmjene zahtijevaju efikasna rješenja koja će obezbijediti zaštitu načela legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda, u skladu s evropskim standardima i odlukama Ustavnog suda BiH, posebno kod utvrđivanja načina izbora članova Predsjedništva BiH, te delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. 

Iz HDZ-a BiH saopšteno je da su Čović i Nelson, osim o implementaciji izbornih rezultata u kontekstu uspostavljanja efikasne vlasti na svim nivoima u BiH, na sastanku u Mostaru razgovarali i o “potrebnim reformama, evropskim integracijama i NATO putu”.

U saopštenju se navodi da je na sastanku “HDZ-a BiH potvrdio jasnu opredijeljenost za EU i NATO put i da taj put nema alternativu”.

Čović je Nelsonu, tokom njegove nastupne posjete, poželio dobrodošlicu, te izrazio nadu u dobru saradnju tokom mandata ambasaroda SAD u BiH.

U saopštenju se dodaje da je Nelson naglasio važnost i podršku putu BiH prema EU. 

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button