Privreda

Prihodi od indirektnih poreza veći za 69 miliona KM

Prihodi od indirektnih poreza u prva dva mjeseca ove godine iznosili su milijardu i 195 miliona KM i veći su za 69 miliona KM ili 6,11 odsto u odnosu na isti period 2018. godine kada su iznosili milijardu i 126 miliona KM.

Iz Uprave za indirektno oporezivanje je saopšteno da je u prva dva mjeseca ove godine Uprava privredi vratila 227 miliona KM, što je za 21 milion KM više u odnosu na isti period prošle godine.

Neto prikupljeni prihodi koji su otišli u raspodjelu korisnicima u prva dva mjeseca ove godine, a to su nivo BiH, entiteti i distrikt Brčko, iznosili su 967 miliona KM i veći su za 48 miliona KM u odnosu na prihode koje su sa Јedinstvenog računa korisnici dobili u istom periodu 2018. godine, navodi se u saopštenju.

Za finansiranje zajedničkih institucija u prva dva mjeseca ove godine raspoređen je iznos od 120 miliona KM.

U prva dva mjeseca Federaciji BiH doznačeno je 448 miliona KM, dok je Republiciu Srpskoj doznačeno 220 miliona, te distriktu Brčko 27 miliona KM.

– Po osnovu posebne putarine za izgradnju autoputeva i izgradnju i rekonstrukciju drugih puteva, FBiH je dobila dodatnih 31,9 miliona KM, Republika Srpska 21,1 milion KM i distrikt Brčko 1,1 milion KM, dok razlika predstavlja rezervu na posebnom računu za putarinu u iznosu od 0,25 KM – navodi se u saopštenju.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!