Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Promovisana knjiga “Referendum, odbrana Srpske”

Knjiga "Referendum, odbrana Srpske",promovisana je danas na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogrdu

Knjiga “Referendum, odbrana Srpske”, autora Milana Ljepojevića, u izdanju “Nezavisnih novina”, danas je promovisana na štandu Republike Srpske na Međunarodonom sajmu knjiga u Beogradu.

Ljepojević je rekao da je to prva knjiga o 25. septembru 2016. godine, kada je odbranjen Dan Republike Srpske, odnosno, kako je naveo, dan nastanka Republike Srpske ili dan državnosti Republike Srpske.

On je naveo da je na drugoj strani bio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je izdržao sve to, istavši da je ova knjiga svjedočanstvo o tome.

Ljepojević je napomenuo da je Dodik u svemu tome imao podršku jedino predsjednika Rusije Vladimira Putina.

On je naglasio da je referendum, koji je održan 25. septembra, bio odbrana Republike Srpske, a ne rušnjenje BiH.

On je podsjetio da je Ustavni sud BiH, u kome su po dva Srbina, Bošnjaka i Hrvata i tri stranca, donio odluku da Dan Republike Srpske, odnosno nastanka Republike Srpske, bude ukinut.

“Poređenje s tim, najblaže rečeno, jeste da se promijeni datum rođenja čovjeka”, rekao je Ljepojević, podsjetivši da je Republika Srpska nastala 9. januara 1992. godine.

Ljepojević je napomenuo da su se građani izlaskom na referendum suprotstavili tome i odbranili Dan Republike Srpske koji je nastavio da se slavi.

O knjizi “Referendum, odbrana Srpske” govorili su direktor Predstavništva Srpske u Srbiji Mlađen Cicović i direktor Republičkog predagoškog zavoda Srpske Predrag Damjanović, koji su naglasili da je to djelo napisano hronološki i na osnovu činjenica.

Izvor
Nezavisne novine
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button