Hronika

Šta su do sada utvrdili inspektori nakon katastrofe u Brodu ?

Rafinerija nafte "Brod" redovno vršila propisane mjere zaštite od požara i eksplozija

Inspekcijskom kontrolom je utvrđeno da je Rafinerija nafte “Brod” redovno vršila propisane mjere zaštite od požara i eksplozija, u propisanim rokovima i da se o istima vodi evidencija, potvrdili su u Inspektoratu RS, komentarišući nalaz republičkih inspektora, nakon havarije koja se nedavno desila u Rafineriji u Brodu.

Prema njihovim riječima, Rafinerija posjeduje rješenje o ekološkoj dozvoli, a inspektoru je, kako kažu, predočen Plan za sprečavanje nesreća velikih razmjera i rokovi za preduzimanje previđenih aktivnosti i mjera odgovornog lica.

Loading...

Istakli su da je uvidom na licu mjesta konstatovano da je Rafinerija pravovremeno provela aktivnosti propisane u pomenutom planu.

Inspektor je naložio i da se putem ovlašćenog pravnog lica za poslove zaštite životne sredine, izvrši ispitivanje kvaliteta zemljišta na predmetnoj lokaciji, kao i mjerenje kvaliteta vazduha na sve parametre.

Naveli su da je za potrebe laboratorijskog ispitivanja, u saradnji sa Institutom za javno zdravstvo RS, izvršeno i uzrokovanje sirove vode iz bunarskog sistema koji služi za javno snabdijevanje stanovništva vodom za piće.

Naglasili su da se u dijelu provođenja mjera zaštite na radu vrši analiza dokumentacije, koja se odnosi na definisanje opasnosti u postrojenjima Rafinerije, kao i na definisanje mjera zaštite na radu, te analiza organizacije rada Službe održavanja koja provodi tekuće i periodično održavanje i planiranje remonta.

Dodali su da poslodavac posjeduje Akt o procjeni rizika, Pravilnik o zaštiti na radu, formiranu službu zaštite na radu, a radnicima je obezbijeđena lična zaštitna oprema.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!