Magazin

“Začinite” vezu vođenjem ljubavi u javnosti

Prekomjerno reagujemo kada nam partner predloži da pokušamo nešto novo. Obično pratimo isti obrazac kad se seksamo, a to lako postaje dosadno.

Ovo tvrdi seksualni terapeut Trejsi Koks u knjizi intimnih ispovijesti “Dare: What Happens When Fantasies Come True”.

“Ako se partner vratio kući i rekao: “Znaš šta, dušo? Jeo sam sendvič s piletinom svaki dan za ručak posljednja dva mjeseca, kako bi bilo da sutra probam onaj od tune?”, pomislili biste: “Kako je uspio svaki dan jesti isto jelo, i to toliko dugo?””, rekla je Kos.

Ona se zapitala zašto je onda većina paranoična kad se partner usudi sugerisati promjenu svog, odnosno našeg seksualnog menija:

“Istina je da većina parova jede sendviče od piletine svaki dan, iz godine u godinu. Takvo ponašanje u seksu dovodi u jednoj tački do želje za promjenom i to nije ništa što bi nas trebalo ugrožavati. To je ljudska potreba za isprobavanjem novog.

Ipak, napomenula je pazimo o čemu fantaziramo. Na temelju iskustva žena koje je intervjuisala za knjigu, pronašla je fantazije koje će unijeti vatromet u vaš život, bez negativnih posljedica.

“Seks u javnosti je na prvome mjestu. Da, to je protivzakonito, ali ako ste razumni i diskretni, pažljivo procijenite situaciju i zadržite dio odjeće na sebi, vjerovatno nećete upasti u nevolje. Malo ćete biti zločesti, a mogućnost da vas neko otkrije dodaje uzbuđenje i pravu avanturu. Tu je i igra uloga. Možda ćete biti nesigurni na početku, no većina parova se dobro zabavi”, jasna je Trejsi.

Za kraj, dodala je i da su igre vezanja odlična zabava.

“Isplanirajte što ćete učiniti kad partnera zavežete, a topla je preporuka da ga zadirkujete. Pljuskanje po guzi još je jedan od oblika oživljavanja strasti”, zaključila je Trejsi Koks.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!