Politika

SDS upozorava ministra Lukača da je lažno prijavljivanje krivičnog djela, takođe krivično djelo

“Izvještaj ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača o “nasilnom državnom udaru” protiv Davora Dragičevića, Draška Stanivukovića i Željka Dabića nastavak je obračuna i progona onih koji traže samo jedan odgovor – ko je ubio Davida Dragičevića?”, tvrdi SDS.

SDS ukazuje da bi ministar Lukač trebalo da zna da “nasilnog državnog udara” nema bez oružane sile – vojske ili policije. U prošlom vijeku zabilježena su dva takva udara: ubistvo kralja Aleksandra Obrenovića od grupe mladih oficira i vojni puč 27.marta 1941.

Loading...

“Zato, ukoliko je neko u Republici Srpskoj, kako Lukač tvrdi, pokušao ‘nasilan državni udar radi promjene ustavnog poretka’ i policija na čelu sa Lukačem, kao jedina oružana sila Republike, morala je biti njihov saučesnik.

Ako nije policija, onda je to makar Lovačko udruženje `Zmijanje` na čijem čelu je Lukačev saradnik, direktor policije, Darko Ćulum”, tvrdi SDS.

SDS upozorava ministra Lukača da je lažno prijavljivanje krivičnog djela, takođe, krivično djelo i da će neko morati odgovarati zbog ove neviđene zloupotrebe institucija radi vršenja presije i progona.

“Umjesto što se obračunava sa svima onim koji pitaju – ko je ubio Davida Dragičevića, pretvarajući Republiku Srpsku u nedemokratsko i totalitarno društvo, ministar Lukač treba konačno da odgovori na to pitanje i na taj način zaštiti Ustav Republike Srpske i njegova osnovna načela – pravo na život, i vladavinu prava.

Sve dok nema odgovora na to pitanje, upravo je ministar Lukač taj koji ugrožava Ustav Republike Srpske”, poručuje SDS u saopštenju za javnost.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!