Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Šeranić sa rukovodstvom Bolnice za hroničnu psihijatriju u Modriči

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić razgovarao je danas sa rukovodstvom Bolnice za hroničnu psihijatriju u Modriči o mogućnostima daljeg unapređenja uslova boravka pacijenata kroz projekat energetske efikasnosti.

Rukovodstvo ove zdravstvene ustanove informisalo je Šeranića o planovima za unapređenje programa rehabilitacije na individualnom i grupnom nivou, uvođenje šire palete radno-okupacionih sadržaja, kao i bolje organizacije službi.

Na sastanku Šeranića i direktora Bolnice Milenka Đukića rečeno je da je ta bolnica zahvaljujući donatorskim sredstvima u prethodnom periodu znatno unaprijedila uslove rada i boravka pacijenata, saopšteno je iz resornog ministarstva.

– Posebno bih pohvalio angažovanje radnika na radno okupacionoj terapiji za pacijente kroz kulinarsku, muzičku, radionicu za rukotvorine… Ova i ostale ustanove tog tipa u Srpskoj pružaju kompletne usluge za pacijente kada je u pitanju terapija, ali i rehabilitacija, koja je za osobe sa mentalnim poremećajima posebno značajna – naglasio je Šeranić.

Na sastanku je bilo riječi o planovima resornog ministarstva kada je riječ o stabilizaciji ustanova zdravstvene zaštite, te novom zakonu o mentalnom zdravlju i pratećoj strategiji u čiju će se izradu aktivno uključiti zdravstvene ustanove za liječenje lica sa mentalnim teškoćama i ustanove socijalne zaštite.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button