Politika

Darko Trifunović za BN: Amerika je spasila policiju RS (VIDEO)

“Ova zemlja je pravi raj, samo nema ko da nas vodi”, rekao je večeras, između ostalog, stručnjak za bezbjednost Darko Trifunović u emisiji Puls BN TV.

– Sudbina Republike Srpske i Srbije se kroji u Vašingtonu, a ne u Moskvi i Briselu, rekao je Trifunović.

Loading...

On je istakao da političari nepromišljenim izjavama i kvazipatriotskim stavom prema Rusiji, stvaraju sve veći jaz između Srpske i Zapada.

Srbi su pali u nemilost Amerike zbog izdaje Slobodana Miloševića, rekao je Trifunović i istakao da je neopravdano prizivanje Rusije na srpske prostore.

„Odluke o Srpskoj i Srbiji se donose u Vašingtonu. Međutim, to nije ona Ameika Bila Klintona i Medlin Olbrajt, to je Amerika Donalda Trampa. On je obezglavio Stejt department i CIA. On je napravio tektonske poremećaje“, kazao je Trifunović.

Prema njegovim riječima, Amerikanci su imali ključnu ulogu u opstanku Policije Republike Srpske.

„Policiju nije spasio ni Milorad Dodik ni Lukač. Policiju Srpske su spasili američki kongresmeni. Oni su bili glavni. Imali smo razgovore u Vašingtonu. Ubijedili smo Bušovu administraciju da je srpski narod u Srbiji i Republici Srpskoj stub borbe protiv ekstremizma i tako su nas percipirali“, objasnio je Trifunović.

Tvrdnje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da Velika Britanija prisluškuje njaga i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Trifunović uzima s rezervom, a problem će biti, kaže on, ako se to ispostavi kao tačno.

„Zamislite ako se Britanija i njene službe okrenu protiv nas zato što smo mi mali ruski brat i krenu da nas rasturaju. Ko će da nas brani? Naši političari ne razmišljaju o posljedicama kada daju takve izjave.“

S druge strane, tvrdi Trifunović, jasno je da je u Srpskoj narušena bezbjednost.

„Pogledajte samo bezbjednosnu situaciju u Srpskoj gdje se ubijaju djeca, gdje se jedno jasno ubistvo pokušava prikazati na drugi način. Razgovarao sam sa sudskim patologom, gospodinom Šipkom, a uzmite u obzir da je to moja profesija. Ja sam doktor bezbjednosti i zaštite i magistar prava. Na tijelu ima tragova nasilja. Šta je logično bilo u svakoj državi – tužilac kada vidi tragove nasilja on otvara istragu da se utvrdi kako je neko stradao“, rekao je Darko Trifunović u emisiji „Puls“ BN televizije.

“Trenutni kreatori loše bezbjednosne situacije u Srpskoj nastojaće da prodube krizu i iskoriste ljude koji svaki dan protestuju tražeći istinu i pravdu, naglasio je Trifunović.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!