Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Bez gužve u saobraćaju, provjerite stanje na graničnim prelazima

​BANJALUKA – Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraća se bez zastoja i posebnih ograničenja, dok na graničnim prelazima nema zadržavanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prelazi Ivanica-Gornji Brgat i Novi Grad-Dvor, ali je omogućen prelazak pješaka i biciklista. Iz bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Iz AMS-a podsjećaju da su puštene u rad video kamere na graničnim prelazima Novi Grad i Kozarska Dubica, čime je vozačima omogućeno da se putem internet stanice www.ams-rs.com ili mobilne android aplikacije AMS-a upoznaju sa stanjem saobraćaja na tim graničnim prelazima.

Vozači koji kreću na put van granica BiH sada imaju mogućnost da provjere trenutno stanje saobraćaja na deset graničnih prelaza – Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.

AMS poziva vozače da prije polaska na putovanje van granica BIH preko ovih graničnih prelaza provjere trenutno stanje saobraćaja i u slučaju gužvi odaberu drugi, najbliži granični prelaz.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na dionicama na kojima se izvode radovi, a vozačima se savjetuje da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Bileća-Podosoje, gdje je u toku rekonstrukcija vodovodne mreže, zatim na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac, na magistralnom putu na području Modriče, te na regionalnim putnim pravcima Bušletić-Modriča, Derviši-Klašnice dva i Obudovac-Lončari.

Režim saobraćaja izmijenjen je na auto-putu Gradiška-Banjaluka i “9. Januar” Banjaluka-Doboj, gdje je u toku izgradnja naplatnih stanica.

Jednom trakom saobraćaj se odvija magistralnim putem Klašnice dva-Šargovac zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani, te od Banjaluke prema Čelincu i od Čelinca prema Kotor Varošu.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Na području Banjaluke izmjene saobraćaja aktuelne su u ulicama gdje se izvode radovi.

U FBiH zbog radova na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Bojnik na dionici auto-puta Vlakovo-Jošanica saobraća se usporeno-jednom trakom. Planirano je da radovi traju do kraja mjeseca. Učesnicima saobraćaja savjetuje se da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Radovi se izvode i na magistralnom putu Kladanj-Podpaklenik, te Zenica-Nemila gdje se u tunelu Vranduk dva izvode radovi, pa se saobraća jednom trakom. Tokom dana zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici dolazi do formiranja dužih kolona vozila u oba smjera.

Na raskrsnici magistralnih puteva u Tasovčićima u toku je izgradnja kružnog toka, zbog čega se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Semizovac-Vogošća na ulazu u Vogošću, zatim putem koji prolazi kroz Neum, te na putnim pravcima Šamac-Domaljevac i Teslić-Karuše.

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno zbog rekonstrukcije mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od sedam tona. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button