Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Za četiri dana 656 pijanih vozača u Srpskoj

​BANJALUKA – Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je u periodu od 7. do 10. marta 2019. godine, sprovelo pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje, tokom koje je testirano 3.359 vozača, a kod njih 656 ili 19,5 odsto utvrđena je alkoholisanost.

“Kod 85 vozača utvrđena je količina alkohola preko 1,51 g/kg, kod njih 223 utvrđena je količina od 0,81 do 1,50 g/kg, kod 298 vozača od 0,31 do 0,80 g/kg, dok je kod 50 vozača utvrđena količina alkohola od 0,01 do 0,30 g/kg”, saopšteno je iz MUP-a RS.

Zbog vožnje u stanju srednjeg ili teškog pijanstva, 85 ili 12,95% vozača lišeno je slobode. Kod 48 ili 7,3% vozača mlađih od 21 godinu starosti ili s manje od tri godine vozačkog iskustva, utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu.

“Od 14 vozača koji su potvrgnuti ispitvanju na prisustvo opojnih droga ili lijekove koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje, kod dva vozača je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu”, stoji u saopštenju.

Prošle godine evidentirano je 120 saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima, a prisustvo alkohola u organizmu utvrđeno je kod vozača u 40 saobraćajnih nezgoda, a preko 1,5 gr/kg alkohola izmjereno je kod vozača u 22 saobraćajne nezgode.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje da se svi učesnici u saobraćaju odgovorno ponašaju i poštuju propise, te tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button