Svijet

Francuzi presreli brod sa devet migranata

Francuska Obalska straža presrela je brod na kome je bilo devet migranata koji su pokušali da pređu Lamanš i uđu u teritorijalne vode Britanije.

Riječ je o osam muškaraca i jednom djetetu, kod kojeg je primijećen blaži oblik hipotermije, saopštila je francuska Obalska straža. 

Oni su pronađeni jutros oko šest kilometara od Rta Gri-Ne i prebačeni su u Kale, oko 25 kilometara dalje na istok, gdje su predati graničnim službenicima. 

“Pomorski službenici Kanala i Sjevernog mora upozoravaju migrante da ne prelaze Kanal, jedan od najprometnijih i najopasnijih vodenih tokova na svijetu”, navodi se u saopštenju, javlja “Juronjuz”. 

Broj ljudi, koji pokušavaju da ilegalno uđu u Britaniju, povećan je prošle godine. 

Prema podacima britanskog Ministarstva unutrašnjih poslova, više od 500 migranata, većinom iz Irana, prošle godine pokušalo je da uđe u Britaniju u poređenju sa 13 iz 2017. godine. 

Migranti pokušavaju da uđu u Britaniju ilegalno brodovima preko Lamanša i na trajektima kao slijepi putnici. 

Četiri krijumčara osuđena su u aprilu na 10 godina zatvora zbog ilegalnog prebacivanja migranata trajektom iz Francuske u Britaniju.  
 

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!