Hronika

Oduzeto 230 kg rezanog duvana

BANJALUKA – Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u dvije odvojene akcija oduzeli su 230 kg sitno rezanog duvan u vrijednosti 36.000 KM.

Loading...

“Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Odsjek za provođenje propisa, RC Tuzla, Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, na osnovu operativnog rada  pronašli su u putničkom motornom vozilu sitno rezani duhan vlasništvo T.P., a  postupajući u skladu sa instrukcijama Tužiteljstva BiH.  Prilikom izvršenog pretresa  pronađeno je 150 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica”, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje.

U saopštenju stoji da je na osnovu operativnih saznanja na području opštine Živinice kod fizičkog lica pronađeno 80 kg duvana koji nije na propisan način obilježen akciznim markicama.

“Protiv počinioca bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda”, navedeno je u saopštenju.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!