Kultura

Počinje “Višegradska staza”

U Višegradu sutra počinje tradicionalna manifestacija posvećena nobelovcu Ivi Andriću pod nazivom “Višegradska staza”, koju organizuje ova opština.

Učenici Srednjoškolskog centra “Ivo Andrić” će u 11.00 časova položiti cvijeće i održati prigodan program kod spomenika posvećenog nobelovcu pored ćuprije na Drini.

U okviru manifestacije, u Andrićevom institutu u Andrićgradu u 13.00 časova biće organizovani susreti bibliotekara Republike Srpske.

U višegradskom Domu kulture u 18.00 časova biće organizovane promocije knjiga izdavačke kuće “Dabar” iz Dobrunske Rijeke i Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske.

Besjedu o Andriću na svečanom otvaranju u Domu kulture u 19.00 časova govoriće profesor Milo Lompar, a u umjetničkom dijelu programa učestvovaće glumci Vjera Mujović i Aleksandar Srećković.

Drugog dana manifestacije, u subotu, 1. juna, u Spomen-učionici Ive Andrića u Višegradu u 11.00 časova biće promovisan roman “Neviđena Srbija”, autora Vlade Arsića, a za 17.00 časova na Bikavcu je planirano književno veče Društva ljubitelja pisane riječi.

U pjesničkoj večeri koja će biti održana na ćupriji na Drini u 19.30 časova učestvovaće Ljubivoje Ršumović, Milenko Jevđević, Milica Bakrač, Slobodan Jović, Vojin Ostojić, Branka Čarašić i Jelena Andrić.

U subotu će u 20.00 časova u višegradskom Domu kulture nastupiti ženski kamerni hor “Banjalučanke”.

Manifestacija “Višegradska staza” biće zatvorena u nedjelju, 2. juna, pozorišnim predstavama, te izložbom slika.

Ovo je najvažnija kulturna manifestacija u Višegradu, koja je ustanovljena 1976. godine, a održava se svake godine u junu. Njen program čine raznovrsni sadržaji kao što su književne večeri, susreti pisaca, promocije knjiga, pozorišne i druge scenske predstave, muziči program. Sastavni dio programa su i godišnji susreti udruženja bibliotekara Srpske.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!