Politika

Dodik – Vuković: Srbi u FBiH i dalje građani drugog reda

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Istočnom Sarajevu sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Nenadom Vukovićem o obilježavanju 23 godine od egzodusa Srba iz Sarajeva.

Dodik i Vuković su ocijenili da je to bio jedan od najpotresnijih događaja u istoriji Republike Srpske, jer su Srbi iz Sarajeva, nakon nekoliko teških godina i odbrane svojih kuća u odbrambeno-otadžbinskom ratu, bili prinućeni da napuste svoja vjekovna ognjišta, ne želeći da nastave život sa onima koji ih nisu prihvatali ni onda, kao što ih ne prihvataju ni danas nakon 23 godine od egzodusa.

Loading...

U prilog toj tvrdnji, konstatovano je na sastanku, govori i trenutno stanje u Federaciji BiH, u kojoj su Srbi i 23 godine nakon rata praktično građani drugog reda, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg i srpskog člana Predsjedništva BiH.

Sagovornici su istakli da je to bio izuzetno težak trenutak za 120.000 sarajevski Srba, ali da se treba poštovati odluka tih ljudi, koji su i na taj način pokazali koliko vjeruju u Republiku Srpsku i slobodu koja je ostvarena.

Centralno obilježavanje 23 godine egzodusa sarajevskih Srba biće organizovano sutra na Sokocu i Palama.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!