Kultura

Otvorena izložba ruskog fotografa Valerija Bliznjuka

U Banjaluci je večeras otvorena izložba fotografija moskovskog umjetnika Valerija Bliznjuka “Način života”, koja na 40 fotografija prikazuje način života ljudi koji naseljavaju sjever Rusije, te manastire Srbije i Atosa.

Predstavnik Društva Srpsko-ruskog prijateljstva “Bratstvo” Tanja Malešević rekla je da su fotografije na izložbi podijeljene u tri cjeline – ruski sjever, zatim Srbija, Kosovo i srpski manastari, a treći dio čine manastiri Svete Gore. 

“Značaj ove izložbe je u tome što sadrži fotografije koje su bliske nama i našem narodu. Pokazuje drugačiju Rusiju, nepoznate krajeve i njihove stanovnike, sve ono što je manje poznato široj publici”, rekla je Maleševićeva. 

Koordinator izložbe za Srbiju Zorica Jeremić Šević istakla je da ove fotografije predstavljaju i vrstu dokumenta, jer imaju priču koja se nastavlja kroz oblasti na koje se odnose. 

“Na fotografijama možemo da vidimo način života običnog seljaka na Sjevernom moru u Rusiji, zatim kaluđera na Atosu, kao i starice u selu u Srbiji, ali osnovna umjetnikova poruka je ta da je važno pronaći mir u sebi, u duhovnosti, u svojoj suštini”, rekla je Ševićeva, koja je i predstavnik Fonda Svetog kneza Lazara iz Moskve. 

Izložba će biti otvorena do 25. marta u Kulturnom centru Banski dvor, a organizatori su Fond Svetog kneza Lazara iz Moskve, Predstavništvo Republike Srpske u Rusiji i Društvo Srpsko-ruskog prijateljstva “Bratstvo”. 

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!