Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Kamera snimila boksera blizu zgrade pretučenog novinara

BANJALUKA – Svjedok Tužilaštva, kajakaš Darko Savić, potvrdio je da je boksera Marka Čolića (32), optuženog za pokušaj ubistva novinara RTV BN Vladimira Kovačevića (37), 27. avgusta prošle godine ujutru kombijem dovezao kod stadiona FK “Naprijed”, a pored kojeg je, inače, Kovačević veče ranije pretučen.

Prikazan je i video-snimak, snimljen sa kuće koja se, po tvrdnjama Tužilaštva, nalazi nedaleko od zgrade gdje stanuje Kovačević, a na snimku se, po riječima svjedoka, vidi Čolić kako ulazi u kombi kojim ga je prethodno dovezao.  Banjalučki sportista kaže da tada nije znao zbog čega je Čolić htio da ide u tu ulicu.

“Tog jutra nisam znao za nemili događaj. Došao sam po Marka, da idemo na trening, pošto sam ga trenirao. Pitao me je da li mogu da ga odvezem do ‘Naprijedovog’ stadiona, da, kako je rekao, ‘nešto pogleda'”, rekao je Savić, a čije svjedočenje su “Nezavisne” ranije najavile.

Kada su, kako se prisjeća svjedok, došli do stadiona, Čolić je izašao iz plavog kombija, a Savić je pomjerio vozilo kako bi se parkirao u jednosmjernoj ulici.

“Čolić se uputio negdje, i zadržao se oko minut, minut i po. Kada se vratio, sjeo je na suvozačevo mjesto. Kasnije smo otišli na Gradski stadion, gdje smo odradili trening”, rekao je Savić.

Svjedok je istakao da je odgojen kao uzoran sportista, a zatim je u sudnici iznio još jednu bitnu rečenicu.

“Da sam znao da je to ta ulica, da se tu dogodio ovaj zločin, ne bih ga dovezao”, rekao je banjalučki kajakaš, koji je naveo da je Čolić tog dana na sebi imao zeleni šuškavac za trčanje, a dolje svjetliju trenerku.

Potom je, na prijedlog okružnog tužioca Tatjane Ninković, prikazan video-snimak, nastao 27. avgusta ujutru, a na kojem se, po tvrdnji Tužilaštva, vidi Savićev kombi, nedaleko od Kovačevićeve zgrade. Kod kombija se vidi i mladić, obučen upravo onako kako je to Savić opisao.

“Čovjek koji ulazi u vozilo je Marko Čolić”, rekao je Savić.

Gordan Jovišević, advokat Čolića, a koji je, po optužnici, zajedno sa odbjeglim Nedeljkom Dukićem (28) iz Kneževa pretukao Kovačevića, usprotivio se prikazivanju ovog video-snimka.

“U pitanju je nezakonito prikupljen dokaz. Uz ostalo, nigdje se ne opisuje sa koje kuće je taj snimak izuzet”, naveo je Jovišević, ali je Sudsko vijeće taj prigovor odbilo.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button