Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Nauka i tehnologija

Osnivač “WhatsApp”-a ne odustaje: Obrišite “Facebook”!

Suosnivač popularne aplikacije “WhatsApp” Brajan Akton je pozvao ljude da izbrišu svoje profile na društvenoj mreži Fejsbuk.

Akton je 2014. godine prodao Fejsbuku “WhatsApp” za 14 milijardi dolara, a kompaniju je napustio 2017. godine. Danas je šef Signala, neprofitnog rivala “WhatsAppu”, a otrovnu strelicu je ispalio prema direktoru Fejsbuka Marku Zakerbergu optužujući ga da trguje s privatnošću korisnika kako bi omogućio reklame na svojoj platformi i povećao prihod. Akton je pozvao ljude da “odbiju” Fejsbuk i izbrišu sve njegove aplikacije sa smartfona i drugih uređaja.

On je otvoreno kritikovao kompanije iz Silikonske doline popuit Fejsbuka i Gugla u prošlosti zbo pristupa motivisanog profitom na račun podataka korisnika.

Ovo je drugi put da je Akton nešto komentarisao u javnosti. Prošle godine je Akton na Tviteru napisao “Vrijeme je #izbrišetefacebook” nakon što se društvena mreža uplela u skandal s političkom konsultantskom firmom “Cambridge Analytica”.

Podacima 87 miliona korisnika je pristupljeno bez odobrenja, a to je učinila firma “Cambridge Analytica” povezana s kampanjom američkog predsjednika Donalda Trampa 2016. godine.

Fejsbuk se suočava i s tužbama te regulatornim istragama koje se odnose na privatnost korisnika, a pokrenuto je nekoliko istraga.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button