Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

„Banja Luka se gradi“: Počela izgradnja MZ i policijske stanice na Laušu

Gradonačelnik Igor Radojičić i načelnik Uprave policije Republike Srpske Dalibor Ivanić položili su danas kamen temeljac za izgradnju objekta mjesne zajednice i policijske stanice na Laušu, u okviru zajedničkog projekta Gradske uprave i Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Po realizaciji projekta, mještani jednog od najmnogoljudnijih gradskih naselja po prvi put će dobiti prostorije za razne društvene sadržaje, a policija će iz iznajmljenih prostorija useliti u „svoju“ stanicu.

– Osim kancelarija za rad mjesne zajednice, predviđeno je da objekat ima društvenu salu sa oko 150 mjesta, čime će biti riješen i problem sa realizacijom društvenih aktivnosti na području Lauša. Najveća dobit je u tome što će u ovoj zgradi moći da se organizuju razni događaji – rekao je  Radojičić.

Prva faza radova vrijedna je oko 890.000 KM, a prema najavama, za mjesec dana biće raspisan i tender za izvođenje završnih radova.

Ujedno, Radojičić je najavio da će, u okviru investicionog ciklusa pod motom „Banja Luka se gradi“, za dva dana početi i izgradnja kružnog toka na lokaciji kod restorana „Sirano“.

-Što se tiče Lauša, planirana je i izgradnja kanalizacije na tri lokacije, a priprema se i projekat za sportsku dvoranu kod Osnovne škole „Sveti Sava“. Pored toga, u pripremi je i izgradnja velike saobraćajnice od Lauša prema Paprikovcu, na dionici preko tzv. Voćnjaka, koja bi trebala da znatno rastereti saobraćaj u ovom dijelu grada- naglasio je Radojičić.

Načelnik uprave policije RS Dalibor Ivanić je istakao kako policijska stanica Lauš pokriva područje od 870 kvadratnih kilometara na kome živi oko 80.000 stanovnika.

-Izgradnjom ovog modernog objekta stvoriće se uslovi da policija efikasnije obavlja svoje zadatke a samim time imaćemo veći stepen lične i imovinske bezbjednosti svih građana – kazao je Ivanić.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Lauš 1, Nebojša Matić, naglasio je da su mještani dugo vremena čekali na početak gradnje objekta društvenog sadržaja, koji je, kako kaže, izuzetno potreban njihovom naselju.

– Po izgradnji ovog objekta, dobićemo mjesto za organizaciju brojnih društvenih sadržaja za naše sugrađane – zaključio je Matić.

Izvođač radova izgradnje objekta mjesne zajednice i policijske stanice na Laušu je preduzeće „Progresgradnja“. Prema ugovoru sa izvođačem, rok za završetak radova je šest mjeseci.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button