Privreda

Dodik: Bez uspješnog vođstva nema sređenog javnog sistema

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je na Poslovnom forumu menadžera u Bijeljini da bez uspješnog vođstva na različitim nivoima nema sređenog poslovnog, političkog ni bilo kog javnog sistema.

“U globalnom svijetu stvari se mijenjaju gotovo dnevno i čovjek, ako želi da bude uspješan rukovodilac, mora da bude upućen, informisan i edukovan o novim trendovima”, rekao je Dodik novinarima. 

Prema njegovim riječima, najveću odgovornost imaju ljudi na rukovodećim i vodećim pozicijama, ali je edukacija i obrazovanje kroz čitav život potreba svih. 

Dodik je pohvalio organizaciju foruma i zahvalio Bijeljini kao domaćinu, kao i Vladi Republike Srpske i brojnim firmama koje su sponzorisale njegovo održavanje. 

Dodik je na završetku prvog dana foruma učestvovao na panelu o ulozi žena menadžera i lidera i ocijenio da žene na rukovodećim mjestima pokazuju invenciju, posvećenost i istrajnost na pitanjima koje žele da urade i da im treba pružiti svaku vrstu podrške. 

“Kroz svoj rad podržavao sam aktivnosti i prava žena, što govori činjenica da je žena u prethodnom periodu bila predsjednik Vlade, a sada je predsjednik Republike Srpske”, istakao je Dodik. 

On kaže da to, u ovom tradicionalno konzervativnom društvu, govori o opredjeljenju u Republici Srpskoj za isti tretman svih. 

“Sve zavisi od toga imate li ideju, hoćete li da radite, jeste li posvećeni, koliko ste spremni da se žrtvujete i da u tom pogledu istrajete”, poručio je Dodik. 

Peti put poslovni forum organizovao je Centar za edukaciju “Pro eduka” iz Banjaluke, a na skupu u Bijeljini okupljeno je više od 300 učesnika iz zemalja regiona koji će tokom dva dana predstaviti nove trendove i dobru praksu u biznisu. 

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!