Politika

Dodik: Kontinuitet uspjeha i najbolja moguća upotreba resursa

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Vlada Republike Srpske za proteklih 100 dana učinila ozbiljan napor i da gotovo nema projekata u Srpskoj o kojima se ranije govorilo a da nisu urađeni, rade se ili je izvjesno da će biti urađeni.

– To je uloga i ove Vlade da u kontinuitetu nastavi sa svim važnim projektima u Republici Srpskoj, koja je uspjela da napravi 120 kilometara auto-puta, izgradi bolnice u Bijeljini i Istočnom Sarajevu, sada pravi bolnicu u Doboju i Nevesinju i rekonstruiše bolnice u Zvorniku i Gradišci, kao i niz drugih projekata – rekao je Dodik Srni.

On je ocijenio da su ekonomska kretanja standardno dobra u Republici Srpskoj, s obzirom na obim biznisa u Srpskoj koja ima 1,1 milion stanovnika i ne može se, kako je naveo, porediti sa ekonomijom Njemačke koja ima 85 miliona ljudi.

– Sa stanovišta ovoga čime mi raspolažemo, mislim da je raspodjela i upotreba resursa u Republici Srpskoj bila najbolja moguća – istakao je Dodik, koji je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Prema njegovim riječima, Vlada Republike Srpske formirana je veoma efikasno, odmah nakon izbora, uz najveću većinu ikada i sa dvotrećinskom podrškom, a nakon usvajanja budžeta krenula je u uređivanje svih važnih odnosa i projekata.

Na margini Poslovnog foruma menadžera u Bijeljini, gdje je došao nakon razgovora sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Dodik je kao budući važan projekat o kojem je bilo riječi na sastanku u Beogradu naveo izgradnju auto-puta od Doboja prema Modriči, Vukosavlju, Brčkom i Bijeljini, do spajanja u Rači sa auto-putem koji će biti izgrađen u Srbiji.

– Prije godinu ili dvije, kada smo počeli o tome da pričamo, mnogi su rekli da je to predizborni štos, a sada vidimo da je realnost – rekao je Dodik.

On je kao još jedan važan infrastrukturni projekat naveo izgradnju gasovoda koji treba da omogući trajno snabdijevanje Republike Srpske kvalitetnim energentom.

– Oko toga se i na globalnom nivou vodi teška bitka, ko će distribuisati gas. Bilo bi potpuno luzerski ne razmišljati u smislu da i Republika Srpska napravi kvalitetnu konekciju na sistem gasa – istakao je Dodik.

Prema Dodikovim riječima, potrebno je da se Republika Srpska sada organizaciono mobiliše, usmjeri i posveti izgradnji gasovoda čija bi izgradnja do Banjaluke, prema preliminarnoj procjeni, koštala 400 miliona evra.

– To je ozbiljan novac, ali i ozbiljna razvojna šansa – zaključio je Dodik.

(SRNA)

Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!