Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Erdoan: Ako se poljulja Turska, poljuljaće se i BiH

ANKARA – Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas u gradu Kočeliju da je Turska za milione ljudi širom svijeta simbol mira, blagostanja i povjerenja te naglasio da, “ako se poljulja Turska, poljuljaće se i Sirija, Irak, Jemen, Libija, Arakan, Bosna i Hercegovina”, javlja agencija Anadolija.

Erdoan se obratio okupljenim građanima u sjeverozapadnom turskom gradu Kočeliju, a tom prilikom se osvrnuo i na aktuelna dešavanja.

“Oni koji prstom prijete Turskoj, najbolje bi bilo da uzmu knjige i pročitaju istoriju. Oni koji nama prijete na način da ‘ne smijemo preći zapadno od Bosfora’, neka najprije odu i nauče istoriju ove zemlje”, poručio je Erdoan i dodao:

“Turska nema drugog opredjeljenja osim da bude snažna. Isto tako, ni turski narod nema drugog opredjeljenja osmi da bude jedinstven, da bratstvo ovog naroda bude snažno”, kazao je Erdoan.

Prema njegovim riječima, Turska je ime posljednje luke u koju će se, kada im je teško, skloniti brojna njena braća od Balkana do Kavkaza, od Turkestana do Afrike.

“Poljulja li se Turska”, rekao je Erdoan, “poljuljaće se i Sirija, Irak, Jemen, Libija, Arakan, Bosna i Hercegovina”.

Naglasio je takođe da, ako oslabi turski narod, oslabiće i palestinsko pitanje, kao i pitanje Jerusalima.

Erdoan je uputio i žestoke kritike na račun Kemala Kiličdaroglua, lidera turske opozicione Republikanske narodne stranke (CHP), koji je nedavno, govoreći o posljednjem terorističkom napadu na dvije džamije na Novom Zelandu, u kojem je ubijeno najmanje 50 osoba, iznio skandaloznu rečenicu, te rekao kako bi “muslimani trebali sebe preispitati”.

“Jedan podlac tokom džuma-namaza na Novom Zelandu ubija 50 naše braće. Lider CHP-a izlazi i kaže kako bi ‘muslimani sebe trebali preispitati’. Ti bi najprije trebao da preispitaš sam sebe”, poručio je Erdoan.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button