Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Višković i Vos: Vidljivi rezultati privrednog rasta

BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković upoznao je holandskog ambasadora u BiH Rejnauta Vosa o poslovnim prilikama u Republici Srpskoj u kontekstu reformi koje Vlada sprovodi s ciljem rasterećenja privrede i stvaranja povoljnijeg poslovnog ambijenta.

Tokom razgovora je istaknuto da nekoliko holandskih kompanija posluje na ovim prostorima, te da je Holandija veliki izvoznik poljoporivrednih proizvoda, što uz preuzimanje dobrih praksi i iskustva može doprinijeti razvoju domaće poljoprivrede, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

“Zajednički je ocijenjeno da su postignuti vidljivi rezulati po pitanju privrednog rasta, ali da su razvoj ekonomije, unapređenje poslovne klime na privlačenju investicija i otvaranje novih radnih mjesta najvažniji prioriteti u budućem radu”, navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka razgovarano je o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, BiH, s naglaskom na proces evropskih integracija u BiH, a bilo je riječi i o mogućnostima i potencijalima za razvoj privrednih i ekonomskih odnosa na osnovu razvoja putne infrastrukture i aerodroma u Banjaluci. 

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button