Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Vukotić: Generacije koje dolaze da budu spremne da brane otadžbinu

Predsjednik Udruženja “Veterani Republike Srpske” Duško Vukotić rekao je Srni da je cilj drugostepene presude prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću da uništi svaki odbrambeni kapacitet srpskog naroda, ali da se nada da će generacije koje dolaze uvijek biti spremne da brane svoju otadžbinu i narod.

Vukotić je istakao da drakonska kazna kojom je Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu osudio Karadžića na doživotnu kaznu zatvora samo potvrđuje da je ovo politički sud koji prvenstveno sudi Srbima.

“Nažalost, težnja UN o formiranju ovog suda s ciljem pomirenja naroda u bivšoj Јugoslaviji u principu samo doprinosi povećanju mržnje među narodima i to je veoma loše za sve narode na ovim prostoru”, rekao je Vukotić.

On je dodao da je uvjeren da će mlade generacije u Republici Srpskoj shvatiti poruku suda u Hagu da je to politički sud.

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izrekao je danas Radovanu Karadžiću drugostepenu presudu kojom ga je osudio na kaznu doživotnog zatvora.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button