Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Novi kružni tok na raskrsnici kod Policijske uprave

Grad Banja Luka raspisao je danas tender za gradnju nove kružne raskrsnice, na prometnom ukrštanju kod sjedišta Policijske uprave. Gradnjom novog kružnog toka, u vrijednosti od oko 370.000 KM, nastoji se što više rastereti saobraćaj u ovom dijelu grada.

Prema tenderskoj dokumentaciji, novi kružni tok biće izgrađen na ukrštanju ulica Isaije Mitrovića i Solunske sa Ulicom Skendera Kulenovića. U Odjeljenju za saobraćaj i puteve ističu da na ovoj raskrsnici dolazi do čestih problema u odvijanju saobraćaja.

-Navedena raskrsnica predstavlja važno mjesto mjesto na uličnoj mreži grada jer se nalazi na pravcu koji preko Gradskog mosta spaja Zapadni tranzit sa istočnim dijelom grada, te generiše veliki obim saobraćaja – istakao je šef Odsjeka za saobraćaj Slavko Davidović.

Kružna raskrsnica neće biti izgrađena sa klasičnim pravilnim krugom, već u obliku blage elipse. Očekuje se da bi gradnja novog kružnog toka mogla početi već idućeg mjeseca, ukoliko javna nabavka bude okončana u predviđenom roku.

Istovremeno, sutra će biti otvoreni radovi na gradnji kružne raskrsnice na Laušu, kod restorana “Sirano”. Pored toga, uskoro će se graditi još dva manja, montažna kružna toka na Malti i u Obilićevu.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button