Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Đajić: Cilj ulaganje u edukaciju kadra

BANJALUKA – Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je opredjeljenje rukovodstva ove ustanove ulaganje u edukaciju zaposlenih, čemu će doprinijeti i današnja posjeta devet stručnjaka iz Srbije, koji će sa ljekarima UKC-a izvesti složene procedure i operativne zahvate iz svojih oblasti.

Đajić je istakao značaj posjete eminentnih stručnjaka, ocijenivši da će to doprinijeti da UKC Srpske postane jedan od najboljih regionalnih zdravstvenih centara.

“Osim gradnje objekata i nabavke najsavremenije opreme, cilj nam je i da edukujemo naše zaposlene, te se naši ljekari edukuju u Austriji, Rusiji, Sloveniji, Srbiji, ali imamo i dvosmjernu saradnju, pa kod nas dolaze eminentni stručnjaci iz svijeta”, rekao je Đajić novinarima u Banjlauci.

Neurokardiolog Branislav Milovanović naveo je da već pet godina sarađuje sa Đajićem, te izrazio zadovoljstvo što su zajedno krenuli u edukaciju kadra u vezi sa kliničkim testiranjem funkcije autonomnog nervnog sistema.

“Sinkope i krize svesti, te simptomi hroničnog umora su veliki problem u svetu, te sam srećan što smo prvi put u institucije sistema integrisali vrhunsku nauku koja je i bazna i klinička, jer od nje imaju korist i pacijenti”, rekao je Milovanović, koji je osnivač i šef Neurokardiološke laboratorije u KBC Bežanijska Kosa u Beogradu.

Specijalista otorinolaringolog Vojko Đukić rekao je da se najviše bavi endoskopskom laserskom hirurgijom, kao i da je danas operisao dva bolesnika.

“Postoji izuzetan napredak u zdravstvenom sistemu ovde, koji ima sve bolje uslove za rad, ali i za naučni, stručni i svaki drugi napredak”, rekao je Đukić.

Neurohirurg Miloje Joksimović rekao je da u UKC Srpske dolazi već šest godina i tu obavlja najkomplikovanije operacije u oblasti neurohirurgije.

“Ovde godišnje radimo oko 200 najtežih neurohiruških operacija. Smatram da je saradnja koju imamo veoma važna kako za pacijente, tako i za lekare koji uče od nas i koji treba da nas prevaziđu”, rekao je Joksimović.

Dječiji plastični hirurg Radoje Simić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa UKC-om, koja je sada i proširena uvođenjem novih tehnika i daljeg razvoja operacija djece sa rascjepima usne ili nepca.

“Saradnja je proširena i u drugim oblastma dečije hirurgije, jer želimo da ojačamo i da ovo bude, ne samo centar Republike Srpske, nego i cele regije”, rekao je Simić, koji je i direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić” u Beogradu.

U radno-edukativnoj posjeti UKC-u Srpske nalaze se i specijalista dječije hirurgije i specijalista urologije Vladimir Kojović iz Instituta “Dr Vukan Čupić” iz Beograda, otorinolaringolog sa Klinike za ORL i maksiofacijalnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije, te dječiji hirurg Vladislav Vukomanović, koji je i vršilac dužnosti zamjenika direktora Instituta “Dr Vukan Čupić” i upravnik Pedijatrijske klinike, kao i specijalista maksiofacijalne hirurgije Nebojša Jović.

Ovu priliku iskoristili su i ljekari iz Hrvatske – specijalista urologije i supspecijalista uroonkologije Žana Saratlija Novaković i specijalista urologija i supspecijalista urolitijaze Mario Duvnjak iz Splita, koji su na UKC Srpske došli na usavršavanje.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button