Društvo

Dan žalosti zbog pogibije dva učenika Tehničke škole

U Gradišci će sutra biti Dan žalosti, na dan sahrane učenika gradiške Tehničke škole Davora Mijatovića i Miloša Švrake, koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći.

Mijatović će biti sahranjen u 13.00 časova na gradskom groblju u Brestovčini, a Švraka u 14.00 časova na groblju u Bok Jankovcu.

Loading...

Odluku o proglašenju 7. decembra Danom žalosti u Gradišci, juče je donio gradonačelnik Zoran Adžić.

Iz Gradske uprave saopšteno je da će na Dan žalosti zastave biti spuštene na pola koplja na zgradi Gradske uprave, te zgradama gradskih javnih preduzeća i ustanova.

“Za vrijeme Dana žalosti zabranjuje se održavanje kulturnih i javnih manifestacija zabavnog karaktera i emitovanje muzike u svim javnim objektima. Pozivaju se sva fizička i pravna lica sa područja grada, koja obavljaju ugostiteljske djelatnosti, da svoje poslovanje prilagode Danu žalosti”, navodi se u saopštenju Gradske uprave Gradiška.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 4. decembra, na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, u mjestu Vrbaška, poginuli su učenici četvrtog razreda odjeljenja tehničara mehatronike gradiške Tehničke škole Davor Mijatović i Miloš Švraka.

U nesreći su povrijeđena još dva učenika odjeljena tehničara mehatronike, osamnestogodišnji Miroslav Kozomora, koji je upravljao vozilom i zadobio teže povrede, te devetnaestogodišnji suvozač Marko Stević, koji je lakše povrijeđen.

Nesreća se dogodila kada su se mladići vraćali sa rekreacije u sali Osnovne škole “Mladen Stojanović” u Vrbaškoj.

Njihov automobil sletio je sa kolovoza i bočnom stranom udario u drvo, a stradali mladići bili su na zadnjem sjedištu.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!