Politika

Nihad Aličković jurišao i na Vučića u Potočarima

Lider sarajevskog Antidejtonskog pokreta Nihad Aličković, koji je u sudnicu u Hagu prošvercovao mobilni telefon i na Fejsbuk profilu uživo prenosio izricanje presude Radovanu Karadžiću, markiran je kao osoba koja je u julu 2015. godine u Potočarima, bacanjem cipele ka Aleksandru Vučiću, dala mig za brutalni juriš na tadašnjeg premijera Srbije, ali zbog toga nikada nije priveden, pišu Večernje novosti.

Aličković je u Hagu prije dva dana, kada je izrečena presuda prvom predsjedniku Republike Srpske, ispred suda raširio ratnu zastavu takozvane Armije BiH, a onda napao starijeg muškarca koji je bio ogrnut srpskom zastavom, prijetio mu i vrijeđao ga.

Listi navodi da je Aličković prijatelj ratnog komandanta muslimanskih snaga u Srebrenici Nasera Orića, kao i da je u ekstremnim bošnjačkim krugovima postao poznat prije nekoliko godina nakon pokušaja linčovanja Vučića u Memorijalnom centru u Potočarima.

Antidejtonski pokret i Aličković poznati su i po paljenju institucija tokom nasilnih protesta u Federaciji BiH i uzimanju poslanika za taoce.

Uoči novogodišnjih praznika Aličković je ispred objekta Islamske zajednice u Derventi uručivao “antidejton paketiće” bošnjačkoj djeci, nazivajući ih “gazijama, herojima, malim `zlatnim ljiljanima` koji odrastaju u očuvanju svoje vjere i bošnjaštva od nestanka na okupiranom prostoru BiH”.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!