Hronika

Banjalučanin krao struju kako bi proizvodio marihuanu, pronađeno 500 saksija

GRADIŠKA – Četrdesetpetogodišnjih Banjalučanin D.B. uhapšen je u Gradišci zbog sumnje da je izvršio krivična djela “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga” i “Krađa električne energije i prirodnog gasa”.

Naime, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, postupili su po operativnoj informaciji da se u mjestu Donji Karajzovci, grad Gradiška, u pomoćnom objektu nalazi improvizovana laboratorija za proizvodnju opojne droge “Skank”.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, u mjestu Donji Karajzovci, grad Gradiška, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni i pronađeno je i oduzeto više 500 saksija u kojima se nalaze ostaci biljke koji svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju, kao i drugi predmeti pogodni za proizvodnju, pakovanje i dalju prodaju opojne droge (ventilatori, hemijska prihrana, cijevi za navodnjavanje).

Takođe, D.B. se sumnjiči da je izvršio i zamjenu kompletnog glavnog voda za eletričnu energiju i prespajanje sa kuće stanovanja na pomoćni objekat, čime je neovlašteno koristilo električnu energiju.

O navedenim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenog.

Navedene aktivnosti sprovedene su u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijskom upravom Banjaluka.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!