Hronika

Radnica Vlade RS zbog akcije “Pečat” udaljena sa posla

Vesna Iličić, radnica u Ministarstvu pravde Republike Srpske, udaljena je sa radnog mjesta nakon što je juče uhapšena u okviru akcije “Pečat” koju su sprovodili pripadnici SIPA.

​”Ministar pravde u Vladi Republike Srpske donio je rješenje o udaljenju Vesne Iličić iz Ministarstva pravde, a udaljenje će trajati dok za to budu postojali razlozi”, potvrđeno je u Ministarstvu pravde RS.

Loading...

Rekli su i da SIPA nije izuzimala nikakvu dokumentaciju iz ministarstva niti su bili obaviješteni o provođenju bilo kakvih aktivnosti od strane navedene Agencije.

“Od strane Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona smo, jutros, obaviješteni da je radnica Ministarstva pravde Republike Srpske juče uhapšena i da je ista nakon ispitivanja puštena na slobodu”, navode iz Ministarstva pravde RS.

Napominju da se statusom imenovane, u predmetu, može se baviti isključivo Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona, i, s tim u vezi Ministarstvo pravde u Vladi Republike Srpske ne može dostaviti nikakve informacije.

“Imenovana nije uhapšena u svojstvu službene osobe, odnosno, kao zaposlena radnica Ministarstva pravde u Vladi Republike Srpske”, kažu u ministarstvu.

Podsjetimo, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a RS, MUP-a Unsko-sanskog kantona i Policije Brčko distrikta, juče su sproveli akciju kodnog naziva “Pečat” u okviru koje je uhapšeno devet lica.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!