Politika

Dodik i Primakov: Odnosi BiH i Rusije dobri

BANJALUKA – Odnosi BiH i Ruske Federacije su dobri, konstatovano je na sastanku predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i poslanika Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije i predsjednika Ruske humanitarne misije Jevgenijem Primakovim, koji se održao danas u Banjaluci.

Dodik i Primakov su se usaglasili da su odnosi dvije države dobri, kao što su dobre i pretpostavke da se ta saradnja unapređuje u svim oblastima.

Privredna saradnja je svakako jedna od tih oblasti za čije intenziviranje vlada obostrani interes. Naglašeno je i da je ta saradnja posebno dobra sa Republikom Srpskom, u koju je Ruska Federacija ušla sa značajnim investicijama, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Dodik i Primakov  su razgovarali i o aktuelnim političkim pitanjima u BiH, s naglaskom na formiranje vlasti na nivou BiH,  ali i evropskim integracijama za koje je u BiH postignut konsenzus.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!