Kultura

Pozorišni komad Dušana Kovačevića otvara festival u Bijeljini

Pozorišni festival “Dani komedije” u Bijeljini počinje večeras predstavom Zvezdara teatra “Generalna proba samoubistva”.

Festival će svečano otvoriti glumica Svetlana Ceca Bojković, najavljeno je iz Centra za kulturu “Semberija” koji je organizator 18. “Dana komedije” u Bijeljini.

Loading...

U večerašnjoj predstavi po tekstu i režiji Dušana Kovačevića igraju Branislav Lečić, Branimir Brstina, Igor Đorđević i Dubravka Kovjanić.

U 18.30 časova glumci će se obratiti novinarima na konferenciji na kojoj će govoriti i glumica Svetlana Bojković, kao i direktor Centra za kulturu “Semberija” Slađana Lekić.

Od 25. do 30. marta bijeljinska publika imaće priliku da vidi pet predstava u izvođenju pozorišnih trupa iz Srbije i Republike Srpske.

Drugog dana festivala biće igrana predstava “Idealna polovina” po tekstu Milene Depolo u izvođenju glumaca beogradske Agencije “Scena”. Riječ je o urnebesnoj komediji u kojoj igraju Olga Odanović, Milan Kalinić, Vučić Perović i Anastasija Mandić.

Predstava “Bračni parastos” banjalučkog Gradskog pozorišta “Јazavac”, po tekstu Mata Morilja i u režiji Đurđe Tešić, na repertoaru je 27. marta, a u predstavi igraju Snježana Mišić i Aleksandar Blanić.

Čuveno djelo Petra Kočića “Јazavac pred sudom” pred gledaocima će se naći 28. februara u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta, u režiji Žanka Tomića, a u predstavi igraju Daniel Sič, Ivan Tomić, Ervin Hadžimurtezić i Stevan Mrđenović.

Peta predstava Dana komedije je “Šećer je sitan, osim kad je kocka” beogradskog “Teatra na brdu” u kojoj, po tekstu i u režiji Nikole Pejakovića, igraju Andrija Milošević, Sloboda Mićalović, Viktor Savić i Aleksandra Tomić.

Sve predstave biće igrane od 20.00 časova u Centru za kulturu.

Festival “Dani komedije” u Bijeljini 2001. godine osnovali su novinar Milan Cvjetinović i tadašnji direktor Doma omladine Milan Radić.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!