Privreda

Prihod “Gorenja” povećan za tri odsto

Ukupan prihod kompanije “Gorenje” u BiH u prošloj godini iznosio je 56.046.381 KM, što u odnosu na 2017. predstavlja povećanje od tri odsto, rečeno je danas Srni u ovoj kompaniji.

Loading...

Direktor “Gorenje komerca” Robert Polšak izrazio je zadovoljstvo činjenicom da poslovni prihodi čine 94,8 odsto ukupnog prihoda i da su veći za 5,3 odsto nego 2017. godine.

Prema njegovim riječima, “Gorenje” je, zbog efikasnijeg poslovanja, proizvodnju frižidera objedinilo u Srbiji.

On kaže da će, bez obzira na djelimičnu dislokaciju proizvodnje, krajnji proizvod biti na nivou dosadašnjih visokokvalitetnih proizvoda, kao i da će se posebna pažnja i dalje posvećivati dizajnu i primjeni najnovijih tehnologija.

Polšak je naveo da “Gorenje” ima proizvodne pogone u Sloveniji i Češkoj, dok svoje razvojne centre, osim u Sloveniji, ima u Švedskoj, Holandiji i Češkoj.

“U narednom periodu imamo vrlo ambiciozne planove na razvoju novih tehnologija i proširenju proizvodnog portfolija, pa je novi vlasnik donio odluku o pokretanju proizvodnje televizora u Velenju, te će na tom projektu, samo u prvoj fazi, biti zaposleno između 300 i 400 novih radnika”, ističe Polšak.

“Gorenje grupa” jedan je od vodećih proizvođača kućnih aparata u Evropi, a od prošle godine je postala dio kineske “Hisense” korporacije.  

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!