Privreda

Banjalučanka osumnjičena za pronevjeru 1,1 milion KM

BANJALUKA – Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka podnijeli su izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, protiv B.G., koja se sumnjiči za pronevjeru 1,1 milion KM.

Loading...

Kako “Nezavisne” nezvanično saznaju riječ je o Biljani Grujić iz Banjaluke.

“Naime,  B.G. se sumnjiči da je u vremenu od oktobra 2013. godine do marta 2015. godine, obavljajući funkciju odgovornog lica osiguranja sa sjedištem u Banjaluci, naložila zaposlenim zastupnicima u osiguranju, da na osnovu zaključenih polisa osiguranja od automobilske odgovornosti istovremeno popunjavaju i ugovore o zakupu prostora na vozilima  za isticanje reklame osiguranja za novčanu nadoknadu koja se unosila u zaključeni ugovor i kao takva je trebala biti uplaćen na tekuće račune  osiguranika-klijenta, što nije rađeno”, navedeno je u saopštenju PU Banjaluka.

Pojašnjavaju da je novac koji je trebao da bude uplaćen na tekuće račune osiguranika-klijenta umjesto na njihov račun uplaćivan kao akontacija na račun zaposlenih zastupnika, a po nalogu B.G. su protivno propisima i poslovanju, knjižena kao utrošak novčanih sredstava na troškove osiguranja, čime je nanesena štetu osiguranju u ukupnom iznosu od oko 1.130.370 KM, a za koliko su zaposeni ostvarili protivpravnu imovinsku korist. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!