Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Kultura

“Hronika propasti pravosuđa” Branka Perića pred čitaocima: Pravo na pravdu postaje iluzija

BANJALUKA – Branko Perić, pravnik, publicista i sudija Suda BiH, objavio je knjigu “Hronika propasti pravosuđa” u izdanju “Nezavisnih novina”, a koja je u prodaji širom BiH.

“Desetak godina pratim sunovrat pravosuđa, javno pokazujući kuda vodi ignorisanje pravde i odsustvo znanja, časti i kompetencija.  Kada se čitalac s pravosudnim apsurdima sreće povremeno, počinje da se na apsurd navikava i ne razmišlja mnogo o razornim posljedicama. Da li se neko više sjeća propalog strukturalnog dijaloga? Ili zaključaka VSTS o iztraživanju ratne prošlosti sudija i tužilaca? Kada se susretne s gomilom pravosudnih apsurda koji su se nizali u kratkom periodu, shvata da je đavo odnio šalu. Zbog toga je imalo smisla objaviti knjigu zapisa o posrtanju pravosuđa”, rekao je Perić.

Dodao je da kada se čitalac kroz tekstove objavljene u ovoj knjizi suoči s indeksom pravosudnog beščašća shvatiće da i njegovo pravo na pravdu postaje iluzija, jer ako su bez pravde ostali Davor Dragičević i Muriz Memić, sutra bi mogao na red doći svako.

“Na moju veliku žalost, pravosuđe više nije sistem profesionalne časti i dostojanstva. Ugled sudija i tužilaca srušili su sudije i tužioci bez časti, samopoštovanja i znanja.  Upiranje prstom na VSTS i neke njegove članove je odraz opšte konfuzije. Te nedostojne ljude su izabrali sudije i tužioci, koji su pristali da prodaju svoju čast i dostojanstvo za obnovu mandata, bijedno napredovanje u karijeri ili zaposlenje bliskog srodnika”, rekao je Perić, pitajući se šta bi on mogao da kaže protiv člana VSTS za koga je glasalo 400 sudija ili tužilaca, a da bude uvjerljiv.

“Mogu samo da prezirem te ljude zato što nemaju samopoštovanja”, rekao je Perić.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button