Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Lukač: Konferencija o slučaju “Dragičević” je sporna, ali ništa sa nje nije osporeno (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izrazio je nadu da će rezultati vještačenja za koja se očekuje da stignu u banjalučko Okružno javno tužilaštvo pomoći da se dođe do novih saznanja s ciljem rješavanja slučaja stradanja Davida Dragičevića i utvrđivanja potpune istine s obzirom na to da se godinu dana pričaju mnoge laži i iznose konstrukcije koje nemaju veze sa istinom.

Lukač je izjavio u Banjaluci da je utvrđivanje potpune istine zajednički interes i javnosti i Ministarstva unutrašnjih poslova jer su mnogi ljudi iz ovog ministarstva prozvani bez ikakvih argumenata i optuženi za nešto što nisu uradili, niti su mogli da urade.

– MUP je radio sve u skladu sa zakonom, a tužilaštvo je nadležno da provjeri radnike MUP-a i da ih procesuira ako su radili nešto protivzakonito. Svi dalji postupci u vezi sa ovim slučajem su u nadležnosti tužilaštva, a MUP i dalje stoji na raspolaganju da uradi sve što se od nas bude tražilo. Tužilaštvo ima na raspolaganju sve i može da dođe do svih saznanja ako je neko od radnika MUP-a prekršio zakon i da ih procesuira – naglasio je Lukač.

On je istakao da je konferencija za novinare poslije pronalaska tijela Davida Dragičevića bila organizovana kako bi bila saopštena saznanja koja su do tog trenutka bila poznata na osnovu podataka koje je MUP imao na raspolaganju.

– Možemo da razgovaramo o tome zašto je od te konferencije za novinare napravljeno nešto sasvim drugačije, ali što se tiče detalja koji su izneseni na toj konferenciji ne znam da je do sada nešto oboreno i da je dokazano da nešto nije bilo tako. Možda će u budućnosti biti ako tužilaštvo dođe do određenih saznanja i podataka da je nešto pogrešno prezentovano – rekao je Lukač.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button