Magazin

Režiser Džoi Rajt i Tom Henks snimaju “Vrt zvjeri”

HOLIVUD – Prema pisanju esnafskog holivudskog dnevnika “Verajeti”, u završnoj fazi su pregovori režisera Džoija Rajta da režira film “Vrt zvjeri” prema istoimenom romanu Erika Larsona, a čiji bi producent bio proslavljeni glumac, oskarovac Tom Henks, koji bi igrao i glavnu ulogu.

Loading...

Rajt privodi kraju pregovore da on i adaptira Larsonov roman, čija se radnja odvija tokom Drugog svjetskog rata.

“Verajeti” piše da bi se u slučaju da se postigne dogovor o adaptaciji romana, pored Rajta na pisanju scenarija radili i Henks i Geri Gecman.

Rajt se proslavio istorijskim filmovima kao što su ” Ponos i predrasuda”, “Pokajanje”, “Ana Karenjina” i nedavno film o VInstonu Čerčilu “Najmračniji čas”.

Priča se, piše “Verajeti”, da bi Henks igrao glavnog junaka Vilijema Doda, koji je bio poslat u Berlin za američkog ambasadora 1933. kada je Hitler došao na vlast.

Henks je angažovan oko ekranizacije Larsonovog romana od 2011, kada je švedski autor prodao autorska prava Holivudu.

Roman je bio na listi bestselera “Njujork tajmsa”, jer je Dod, rođen u Čikagu, imao priliku da se upozna sa uzbudljivim životom u Berlinu,čak i šali i s HItlerovom politikom.

“Njujork tajms” je za roman napisao da je “najbolje i najuzbudljivije jdelo Larsona i da je snažno i istinito svjedočenje o nacističkim zločinima”.

Autor je na Teitter-u izrazio oduševljenje što će Rajt učestvovati u ekranizaciji njegovog romana.

Larson je poznat po istorijskim romanima, prije svega po romanu čija se radnja događa na Svjetskoj izložbi u Čikagu 1893.

Za ovo djelo je osvojio nagradu “Edgar” i Nacionalnu nagradu. On je do sada objavio pet romana koji su se našli na listi hitova “Njujork tajmsa”.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!