Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Banja Luka i ove godine u akciji „Sat za našu planetu“

Globalna ekološka akcija „Sat za našu planetu“ biće obilježena i u Banjoj Luci 30. marta, u 20.30 časova, kada će se simboličnim gašenjem svjetla na sat vremena ukazati na važnost očuvanja planete.

Tako će se najveći grad Republike Srpske, po 11. put, pridružiti brojnim svjetskim gradovima koji simboličnim isključivanjem svjetla na sat vremena žele da ukažu na neophodnost borbe protiv klimatskih promjena, kao i da se uputi snažna poruka kako je moguće preduzeti nešto u vezi sa ublažavanjem klimatskih promjena i očuvanjem resursa na planeti.

Kao i ranijih godina, u subotu će od 20.30 do 21.30 časova biti isključena svjetla na zgradama Gradske uprave, Muzeja savremene umjetnosti RS, „Poštama Srpske“, u Muzičkom paviljonu Parka „Petar Kočić“, zatim javna rasvjeta u Ulici Veselina Masleše i u dijelu Ulice kralja Petra I Karađorđevića, a poziv za učešće upućen je i „Elektrokrajini“.

Doprinos mogu dati i sugrađani, isključivanjem svjetla u svojim domovima.

Započevši kao simbolični događaj gašenja svjetla u Sidneju 2007. godine, „Sat za planetu Zemlju“ danas se obilježava u više od 180 zemalja.

Ovogodišnji slogan akcije je „Skini se s plastike, navuci se na prirodu“.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button