Svijet

Putin pozvao Zelenskog da prekine granatiranje u Donbasu

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog da se uzdrži od dodatnog granatiranja naselja u Donbasu u akcijama ukrajinske vojske, u kojima stradaju civili, saopšteno je danas iz Kremlja.

Dva predsjednika razgovarala su telefonom na inicijativu ukrajinske strane.

Loading...

U saopštenju se navodi da je tokom razgovora naglašeno da je od vitalnog značaja striktno poštovanje sporazuma o prekidu vatre, koji je sklopljen 21. jula, kao i obustava aktivnosti trupa i opreme na liniji kontakta, prenio je TASS.

“Ruski predsjednik je istakao da je za deeskalaciju konflikta od presudnog značaja uzdržavanje od dodatnog granatiranja zajednica u regionu Donbasa od strane ukrajinskoh snaga, što dovodi do civilnih žrtava”, navodi se u saopštenju pres službe.

Ovo je bio drugi razgovor dvojice lidera od kada je Zelenski izabran za predsjednika Ukrajine. Prvi je održan 11. jula, takođe na inicijativu ukrajinske strane.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!