Politika

Savčić: Nelson ne poznaje dovoljno istoriju ovih prostora

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić smatra da je novi američki ambasador u BiH Erik Nelson, osuđujući postupak Ravnogorskog pokreta koji je obilježio 73 godine od hapšenja đenerala Draže Mihailovića u Višegradu, pokazao da dovoljno ne poznaje istoriju ovih prostora iz Drugog svjetskog rata.

– Nelson, vjerovatno, nema ni koordinaciju sa američkim ambasadorom u Srbiji koji, za razliku od njega, svake godine odaje poštu četnicima koji su zaslužni za spasavanje života 500 američkih pilota u Drugom svjetskom ratu, za šta je Dražu Mihailovića odlikovao američki predsjednik Hari Truman – rekao je Savčić.

Loading...

On je izrazio uvjerenje da obilježavanje ovog događaja u Višegradu nema oblik prijetnje prema bilo kome u Višegradu, Republici Srpskoj i BiH.

Savčić je rekao da osuđuje prijetnje, ružne poruke i provokacije na skupu u Višegradu ako ih je bilo, ali i istakao da ne treba zabranjivati predstavnicima Ravnogorskog pokreta da u uniformama obilježavaju ove događaje.

– Da nije bilo četnika u Drugom svjetskom ratu, na prostoru istočne Bosne ne bi bilo ni srpskog uva, jer nisu svi oni bili zlikovci i zločinci kako to neki žele lažno da predstave – istakao je Savčić.

On je rekao da nije dobro da se stranci miješaju u sve događaje u BiH.

Novi američki ambasador u BiH Erik Nelson osudio je to što su pripadnici Ravnogorskog pokreta juče u Višegradu, polaganjem vijenaca, mirno i dostojanstveno obilježili 73 godine od hapšenja đenerala Draže Mihailovića.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!