Društvo

Opština Mrkonjić Grad mora da ukloni medicinski otpad 

Opština Mrkonjić Grad u najkraćem roku mora preduzeti potrebne mjere s ciljem uklanjanja medicinskog otpada kod sela Jasenovi Potoci, radi zaštite zdravlja stanovništva, životne sredine, te suzbijanja daljih potencijalnih rizika, rečeno je danas u Inspektoratu Republike Srpske.

“Pošto u ovom slučaju nije moguće utvrditi vlasnika otpada, inspektor praktično nema lice kojem može da naloži preduzimanje potrebnih mjera. Rješenje ipak postoji, jer je Zakonom o upravljanju otpadom regulisano da troškove u ovakvim slučajevima snosi lokalna zajednica”, pojašnjavaju u Inspektoratu. 

Inspektori su prije nekoliko dana kod mrkonjićkog sela Jasenovi potoci pronašli dvije veće deponije medicinskog otpada, na kojima su i lijekovi stariji od 26 godina. 

“Na otpadu se nalaze tabletirani, parenteralni proizvodi, sirupi, šprice, praškovi, igle stranih proizvođača… Tu se nalazi i dosta suspenzija, praškastih supstanci u plastičnoj ambalaži koja je zbog dugog perioda u fazi raspada i nije moguće ustanoviti naziv, proizvođača niti rok upotrebe. Rokovi upotrebe koji su bili vidljivi odnose se na period od 1993. do 1997. godine”, naveli u Inspektoratu. 
 

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!