Politika

Vlada RS za rješavanje izbjegličkih pitanja izdvojila 6,3 miliona KM

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske usvojila je danas, na 14. sjednici održanoj u Banjaluci, Program rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica za 2019. godinu, kojim se raspoređuju sredstva u iznosu od 6,3 miliona KM.

Loading...

Programom je predviđena pomoć obnovi stambenih jedinica, infrastrukture, komunalnih i vjerskih objekata, obezbjeđenju svih vidova alternativnog smještaja, zdravstvenog osiguranja za porodice izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, ako nisu osigurane po nekom drugom osnovu, navodi se u saopštenju Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Predviđeno je pružanje pomoći ekonomskoj podršci u procesu integracije, odnosno reintegracije, realizaciji zajedničkih projekata udruživanjem sredstava u Fond za povratak BiH i podršci mjerama migracione politike.

Sredstva se raspoređuju po jedinicama lokalne samouprave za interno raseljena lica, kao i za povratak u Srpsku i Federaciju BiH (FBiH).

Osnovni cilj utvrđen Programom je omogućavanje ostvarivanja prava izbjeglica, raseljenih i povratnika iz Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma, Revidirane Strategije za njegovo sprovođenje i prava utvrđena Zakonom o raseljenim licima, povratnicima i izbjeglicama u Republiku Srpsku.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!