Politika

Lukač: Narod Srpske neće odustati od 9. januara (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da narod u Srpskoj neće odustati od proslave Dana Republike, bez obzira na odluke Ustavnog suda BiH.

On je podsjetio da je stav Srpske o radu i sudijama Ustavnog suda odavno poznat, te da se i novom odlukom ovog suda o 9. januaru – Danu Republike Srpske, vraćamo na početak, a Sud podliježe pritiscima određenih lica koja ne mogu da prihvate, ne samo Dan Republike, već Srpsku kao ustavnu kategoriju.

Loading...

Ustavni sud BiH utvrdio je da odredba Zakona o Danu Republike Srpske kojom se 9. januar utvrđuje kao Dan Republike nije u skladu sa Ustavom BiH, pri čemu je naglašeno da se ovim ne dovodi u pitanje postojanje samog praznika Dan Republike Srpske.

Ustavni sud ovo je utvrdio razmatrajući zahtjev devet delegata Vijeća naroda Republike Srpske za ocjenu ustavnosti člana 2 stav 1 Zakona o Danu Republike Srpske.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!