Politika

Lukač: Narod Srpske neće odustati od 9. januara (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da narod u Srpskoj neće odustati od proslave Dana Republike, bez obzira na odluke Ustavnog suda BiH.

On je podsjetio da je stav Srpske o radu i sudijama Ustavnog suda odavno poznat, te da se i novom odlukom ovog suda o 9. januaru – Danu Republike Srpske, vraćamo na početak, a Sud podliježe pritiscima određenih lica koja ne mogu da prihvate, ne samo Dan Republike, već Srpsku kao ustavnu kategoriju.

Ustavni sud BiH utvrdio je da odredba Zakona o Danu Republike Srpske kojom se 9. januar utvrđuje kao Dan Republike nije u skladu sa Ustavom BiH, pri čemu je naglašeno da se ovim ne dovodi u pitanje postojanje samog praznika Dan Republike Srpske.

Ustavni sud ovo je utvrdio razmatrajući zahtjev devet delegata Vijeća naroda Republike Srpske za ocjenu ustavnosti člana 2 stav 1 Zakona o Danu Republike Srpske.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!