Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Borenović: Zauzeti jedinstven stav o Danu Republike

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas da će se odazvati sastanku političkih predstavnika sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović da bi bio zauzet jedinstven stav o odluci Ustavnog suda BiH kojom je osporen Zakon o Danu Republike Srpske – 9. januar.

– Moramo donijeti jedinstven stav o odluci Ustavnog suda BiH. Stranke iz Republike Srpske moraju imati jedinstven stav i sigurno je da ću se odazvati sastanku sa predsjednikom Republike – rekao je Borenović novinarima u Banjaluci.

On je istakao da će, na odluku Ustavnog suda BiH, Narodna skupština Republike Srpske dati legitiman i demokratski odgovor.

– Nastavićemo da slavimo Dan Republike – 9. januar. Konačno se mora prestati sa besmislenim apelacijama Ustavnom sudu BiH, jer se ne mogu mijenjati dejtonska BiH i sve vrijednosti koje imamo u Republici Srpskoj – dodao je Borenović.

Sastanak političkih predstavnika sa Cvijanovićevom trebalo bi da bude održan u utorak, 2. aprila.

Govoreći o učešću PDP-a u vlasti na nivou BiH, Borenović je ponovio da neće biti član Savjeta ministara, navodeći da će zvaničan stav saopštiti za nekoliko dana lideru SNSD-a Miloradu Dodiku.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button