Hronika

Prevarant koristio pasoš umrlog čovjeka

TREBINJE – Policija u Trebinju razotkrila je dvojicu Makedonaca, Vasila Dimovskog (74) i Andreja Sazdova (60), koje sumnjiče za više prevara, a posljednje su počinili u Trebinju 30. aprila, kada su prevarili jednog Trebinjca za 10.000 maraka, uvjerivši ga da će ući u zajednički biznis.

“Operativnim radom na terenu policijski službenici su identifikovali V.D. i A.S., za koje je utvrđeno da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi koja je koristila lažne identifikacione dokumente. Prema prikupljenim informacijama, došlo se do saznanja da se navedena lica duži period bave izvršenjem krivičnih djela prevara na području zemalja bivše Jugoslavije, kao i zemalja Evropske unije, kojom prilikom su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više desetina hiljada maraka”, saopšteno je u Policijskoj upravi Trebinje.

Loading...

Zanimljivo je da je jedan Makedonac koristio pasoš umrlog čovjeka, državljanina Srbije, i pomoću tog dokumenta više puta prelazio državne granice u regionu. Kod njih je policija pronašla veću količinu novca, satova i nakita, za koje se sumnja da su ih stekli prevarama koje su radili.

Kako neki mediji saznaju, Dimovski i Sazdov su jednoj osobi iz Trebinja rekli da su predstavnici telekomunikacione kompanije i ponudili joj da bude njihov zastupnik u tom gradu, za šta joj je navodno potrebno 10.000 KM. Da bi ugovorili posao, bilo je potrebno da oštećeni dokaže da ima taj novac. Nakon što je u koverti kao dokaz priložio pomenutu sumu novca, Makedonci su zamijenili koverte, pri čemu su uzeli onu s novcem, a prevarenom su ostavili kovertu sa papirnim maramicama.

Policija je navedena lica predala Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog sumnje da su počinili prevaru.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!