Hronika

A OVO JE NJEGOVO OBJAŠNJENJE Kusturica pred sudom u Rumuniji, reditelju na aerodromu pronađena KUTIJA SA 22 METKA

Slavni reditelj i muzičar Emir Kusturica procesuiran je u Rumuniji nakon što su mu na aerodromu u Bukureštu 2015. u prtljagu pronađena 22 metka, kalibra 9 milimetara.

Loading...

Rumunski mediji izvijestili su da je 22. marta okončan četvorogodišnji proces Kusturici, a sud je odlučio da mu ti meci budu oduzeti, piše “Observator”.

Prema istim informacijama, Kusturica i njegov “The No Smoking Orchestra” u prestonici Rumunije imali su koncert dan ranije, u oktobru 2015, nakon čega je on planirao da privatnim avionom otputuje u Tivat.

Istragom je potvrđeno da naš reditelj nema kriminalnu prošlost, da nije tražen od strane vlasti, a kako je do incidenta došlo, za “Blic” su objasnili iz pres službe Emira Kusturice.

– Tačno je da je on, inače pasionirani strijelac koji ima uredno izdatu dozvolu za nošenje pištolja, zaboravio da pri polasku sa Mokre Gore izvadi iz ručne torbe kutiju u kojoj je bilo 22 metka, kalibra 9 milimetra. Poslije koncerta, a pri prolasku kroz aerodromski skener, u njegovoj ručnoj torbi viđena je pomenuta kutija. Ona ni u jednom računu, niti na bilo kojem jeziku ne može da se nazove “arsenalom oružja”. Aerodromske vlasti su napravile zapisnik, a naš poznati reditelj i muzičar je odmah, nakon toga, napustio Rumuniju – naveli su u Kusturičinoj pres službi.

Oni dodaju da je dvije godine poslije incidenta na aerodromu Kusturica ponovo gostovao u Rumuniji, kao i da je na “stvar sa polupraznom kutijom u kojoj su bili meci stavljena tačka”.

– Tako je, kada je zakon u pitanju, sve otišlo u zaborav iz kojeg je ovaj nesporazum i nastao – završili su iz pres službe Kusturice.

Rumunski mediji su objavili i da je našem slavnom reditelju oduzeta municija, kao i da je bio osumnjičen za krijumčarenje.

Dalje se navodi da je tokom istrage utvrđeno da je on imao dozvolu za oružje, odnosno za pištolj kalibra 9 milimetara, ali ne i za njegovo nošenje.

(Blic)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!