Društvo

Šeranić: Pristupiti unapređenju zdravstvenih ustanova

ISTOČNO SARAJEVO – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da od rukovodilaca zdravstvenih ustanova očekuje da ozbiljno pristupe analizi strukture obaveza i sveobuhvatnoj racionalizaciji i unapređenju poslovanja svojih ustanova.

Loading...

“Finansijska održivost i normalno poslovanje zdravstvenih ustanova su prioritet, što će u pojedinim mjerama podrazumijevati reorganizaciju rada”, rekao je Šeranić danas u Istočnom Sarajevu na sastanku sa direktorima svih javnih zdravstvenih ustanova sekundarnog i tercijarnog nivoa u Republici Srpskoj i Fonda zdravstvenog osiguranja.

Na sastanku je prezentovan Akcioni plan za osiguranje održivosti zdravstvenog sistema Republike Srpske i razgovarano o modelima zaustavljanja stvaranja obaveza u zdravstvenom sistemu i njegove stabilizacije, saopšteno je iz resornog ministarstva.

“Sve što budemo planirali i projektovali u narednom periodu moraće da se potkrijepi adekvatnim dokazima i projekcijama kako bismo pokušali da donesemo što je moguće bolju odluku, prije svega zbog pacijenata i svih koji su u sistemu zdravstvene zaštite”, naglasio je Šeranić.

Na sastanku je bilo riječi i o sistemu centralizovanih javnih nabavki u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srpske prema kojem će Fond zdravstvenog osiguranja Srpske nabavljati lijekove sa osnovne bolničke liste, kao i lijekove sa liste za ambulante porodične medicine i domove zdravlja, dok ostale nabavke vrše zdravstvene ustanove radi efikasnijeg obezbjeđivanja svega što je potrebno za što dostupniju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu stanovništva.

Na sastanku je posebno razgovarano o razvoju zdravstvenih usluga i ljudskih resursa u bolničkim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj.

Sastanku su prisustvovali rukovodioci Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, te bolnica “Sveti Vračevi” iz Bijeljine i “Sveti Apostol Luka” iz Doboja, bolnica iz Zvornika, Trebinja, Istočnog Sarajeva, Gradiške, Prijedora i Nevesinja.

Sastanku su prisustvovali i rukovodioci Univerzitetske bolnice Foča, Bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica” Kozarska Dubica, Psihijatrijske bolnice Sokolac, Bolnice za hroničnu psihijatriju Modriča, Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” i Zavoda za forenzičku psihijatriju Sokolac.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!