Politika

Špirić: Sarajevo od potpisivanja Dejtonskog sporazuma negira Srpsku

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je danas Srni da političko Sarajevo od potpisivanja Dejtonskog sporazuma do danas konstantno negira Republiku Srpsku i ne smatra je subjektom već objektom odlučivanja, ocijenivši da to predstavlja najveću opasnost za funkcionisanje i opstanak BiH.

Loading...

Špirić je istakao da su neproduktivne političke snage koje se hrane mržnjom i pakošću prema svemu što dolazi iz Srpske najveća opasnost za BiH. 

“Svako nastojanje iz Srpske da se odnosi unutar BiH urede na ravnopravnoj osnovi među entitetima i narodima nailazi na ignorantski odnos političkih faktora u Sarajevu. To potvrđuje da bošnjačka politika ustavne partnere u BiH smatra objektom, a ne subjektom u odlučivanju. Treba da bude jasno svima da Srpska neće prihvatriti poziciju boks-džaka bošnjačke politike”, kaže Špirić. 

Prema njegovim riječima, krajnje je vrijeme da međunarodni faktor u BiH prestane da podržava autistično Sarajevo u ambicijama koje su usmjerene na podrivanje Republike Srpske i njenih institucija. 

“Ukoliko se nastavi sa stalnim institucionalnim i političkim podrivanjima Srpske, onda će njene institucije biti primorane da traže nove mehanizme za odbranu vlastite ustavnosti i dejtonske pozicije”, naglasio je Špirić.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!