Privreda

U februaru više turista za 14,7 odsto

SARAJEVO – BiH je u februaru posjetilo 73.833 turista, što je više za 14,7 odsto nego u istom mjesecu prošle godine i za 9,7 odsto nego u januaru.

Loading...

Turisti su u februaru imali 175.327 noćenja, što je za 18,2 odsto više nego u istom mjesecu lani, a za 10,8 odsto nego u januaru, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Učešće domaćih turista u ukupno ostvarenom broju noćenja je 31,7 odsto, a stranih 68,3 odsto.

Broj noćenja domaćih turista u februaru veći je za 5,4 odsto u odnosu na isti mjesec lani, te manji za dva odsto u odnosu na januar.

Broj noćenja stranih turista veći za 25,2 odsto u odnosu na februar prošle godine, dok je za 18 odsto veći u odnosu na januar.

Najviše noćenja ostvarili su turisti iz Hrvatske 24,7 odsto, zatim slijede turisti iz Srbije 20,5 odsto, Slovenije 7,7 odsto, Turske 3,2 odsto, Italije i Kine sa po 3,1 odsto, dok su turisti iz ostalih zemalja ostvarili 37,7 odsto noćenja.

Što se tiče dužine boravka stranih turista u BiH, na prvom mjestu je Island sa prosječnim zadržavanjem od šest noći, slijede turisti iz Letonije i Estonija sa po 5,5 noći, Finske 5,4 noći, Južnoafričke Republike sa 5,3 noći i Rusije sa 4,6 noći.

Turistima je u februaru u BiH bilo na raspolaganju 18.670 soba, apartmana i mjesta za kampovanje što je za 1,9 odsto više u odnosu na isti mjesec lani, te 39.889 raspoloživih kreveta, ili za 3,3 odsto više u odnosu na isti mjesec prošle godine.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!