Politika

SDS iz zvorničke i sarajevsko-romanijske regije prihvata ponudu SNSD-a

SDS-ovci iz zvorničke i sarajevsko-romanijske regije ulaze u vlast. Prema saznanjima iz izvora unutar stranke, učiniće isto što i njihove stranačke kolege iz Doboja. Do kraja sedmice održaće Skupštine, i ozvaničiti ono o čemu se priča od sjednice Glavnog odbora - prithvatiće poziv lidera SNSD-a, i raditi zajedno sa vladajućom koalicijom.

SDS je, u izbornim jedinicama sedam i osam, dobio tri mandata. Novi poslanici su Kostadin Vasić, koga je nedavno iz stranke isključio predsjednik, Vukota Govedarica, kao i Darko Babalj i Sonja Karadžić – Jovičević, koja je takođe rekla da će postupiti isto kao kolege iz njene izborne jedinice.

Potpredsjednik SDS-a i načelnik Sokoca, Milovan Bjelica, nije se javljao na pozive. Ni Kostadin Vasić nije bio dostupan za komentar. U intervjuu za portal “Princip njuz”, Vasić poručuje da već neko vrijeme upozorava na stanje u SDS-u, i da su sada kažnjeni i nazvani izdajnicima oni koji su na izborima ostvarili najbolje rezultate.

Loading...

“Regija Birač, Mićo Mićić, Obren Petrović, Milovan Bjelica, dio Hercegovine su okosnica SDS-a i sa najboljim rezultatima, koje je Bosić, a to je nastavio i Govedarica, kažnjavao isključenjima, bez ikakvog razloga. I to je skupo koštalo stranku. Kažnjavano je i mišljenje da, ako već ne možemo pobijediti Dodika i njegov SNSD, jer to narod očigledno neće, onda moramo sjesti i dogovoriti se, bar oko onoga oko čega se možemo dogovoriti, a to je srpsko jedinstvo i nacionalni interes,” naveo je Vasić.

Kako saznajemo, isto bi, nakon njih, mogla da uradi i Bijeljina, mada za komentar nije bio dostupan ni gradonačelnik, Mićo Mićić.

Iz Semberije bi, saznajemo, sa vladajućom koalicijom mogao da sarađuje i Šamac, a sve je izvjesnije da će slično postupiti i Teslić, Kostajnica i Kozarska Dubica. Načelnik Teslića, Milan Miličević, nije se javljao na pozive ali bi, takođe sljedeće sedmice, i teslićki SDS mogao da se približi vlasti.

Iznenađujuće, fleksibni su i u Prnjavoru. Poštovaće odluku Glavnog odbora, ali, kako saznajemo, nemaju ništa protiv koalicije sa SNSD-om. Uz tri poslanika iz Doboja i tri iz izbornih jedinica sedam i osam, šest SDS-ovaca učestvovalo bi u vlasti u Republici Srpskoj. Obren Petrović, koji je osvojio mandat u Parlamentu BiH, ulazi u vlast na nivou Sarajeva, a, kako saznajemo, Mirko Šarović mogao bi da bude drugi, od tri SDS-ovca koji će u koaliciju sa SNSD-om.

Šta će povodom svega toga preduzeti lider SDS-a Vukota Govedarica, ni danas nismo saznali, jer nije odgovarao na pozive i poruke. Već se spekuliše da će odbori SDS-a u Zvorniku, Istočnom Sarajevu i Doboju biti raspušteni, ali još nema potvrde te informacije. Uskoro bi trebalo da bude održana još jedna sjednica Glavnog odbora, na kojoj će biti donesena konačna odluka.

Izvor
ATV
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!